2018. jún 23.

Gurman: az Apple komolyan megfontolta a Lightning eltávolítását

írta: Tele a Tokom
Gurman: az Apple komolyan megfontolta a Lightning eltávolítását

00_gurman_az_apple_komolyan_megfontolta_a_lightning_eltavolitasat_cover-781x440.jpg

A jack csatlakozó száműzésével már csak egyetlen lyuk marad az iPhone alumíniumkeretén. Az Apple pedig elég komolyan elgondolkodott rajta, hogy azt is eltünteti…

Tegnap írtunk róla, hogy a Bloombergnél dolgozó ismert Apple-jós, Mark Gurman információkat kapott a már-már feledésbe merült AirPower megjelenési dátumával kapcsán. Jelentésében beszélt egy sort a technikai kihívásokról is, és amolyan mellékes információként megemlítette, hogy

az Apple fontolóra vette a vezetékes töltés lehetőségének teljes kihagyását az iPhone X-ből.

 

Az iPhone X fejlesztési fázisában az Apple mérlegelte a vezetekés töltőrendszer teljes eltávolítását. Ez akkoriban nem volt kivitelezhető, hiszen a vezeték nélküli töltés lassabb volt a hagyományos megoldásoknál. Továbbá egy vezeték nélküli töltő mellékelése az iPhone-okhoz jelentősen megnövelte volna a készülékek árát – írta Gurman.

A szerző megerősítette, hogy bizony, a „vezetekés töltőrendszer teljes eltávolítása“ egyben a Lightning csatlakozó kihagyását is jelentette volna, ha ez a forgatókönyv valósul meg. Mint tudjuk, végül nem így lett, de mindenképpen érdekes, hogy ez is benne volt a pakliban.

Nagyon úgy néz ki tehát, hogy az Apple hosszútávú tervei közt nem a Lightning USB-C-re történő cseréje, hanem a gombok és csatlakozók nélküli iPhone szerepel. Ez elég jól egybevág azzal, amit a vállalat vezető dizájnere, Jony Ive képvisel. Állítólag a Ive mindig is arra vágyott, hogy az iPhone szép lassan csak egyetlen tökéletes üveg-monolittá váljon. Ehhez még azért valószínűleg szükség lesz pár év mérnökölésre, de maga a koncepció nekem bejönne.
Forrás: iMagazin

Szólj hozzá