2018. júl 04.

Face ID-s iPadről árulkodott az iOS 12

írta: Tele a Tokom
Face ID-s iPadről árulkodott az iOS 12

00_faceids_ipadrol_arulkodott_az_ios_12_cover-781x440.jpg

Az utóbbi időben egyre több hír gyűlt össze a Face ID-s iPad Próról. Ezúttal az iOS kódja mesélt a termékről, ami így már szinte biztosra vehető, hogy inkább előbb, mint utóbb, érkezni fog.

Steve Troughton-Smith, a tavalyi „kódból szivárogtatások“ egyik nagy sztárja szúrta ki, hogy a legújabb iOS 12 fejlesztői bétában frissült az AvatarKit, az Animoji és a Memoji mögött álló, fejlesztőknek szóló framework. Nem is akárhogy, mostantól támogatja majd az iPad méretű kijelzőket is.

Mivel a funkciók használatához elengedhetetlenül szükséges az arcfelismeréshez használt TrueDepth kamera- és szenzorrendszer – amely jelenleg csak az iPhone X-ben teljesít szolgálatot -, nem nagy merészség arra következtetni, hogy hamarosan egy iPad méretű eszközben is visszaköszönhet a Face ID.

 

Steve Troughton-Smith @stroughtonsmith

New in iOS 12: AvatarKit comes to iPad. Still requires a TrueDepth camera to do face tracking, though, i.e. an iPad with Face ID

 

 

Persze annyira nem nagy meglepetés ez a mostani felfedezés, hiszen már 8 hónappal ezelőttről is voltak erre vonatkozó híresztelések (amit legutóbb a sztár-jós, Ming-Chi Kuo erősített meg), de ez azért most mégiscsak az iOS 12 hivatalos kódja, nem holmi beszállítói mende-monda.

Noha sokatok kifejtették már aggályaitokat a Face ID-s (és várhatóan közel káva nélküli) iPad Pro X-ről, úgy tűnik, az Apple életképesnek látta a koncepciót, ami azért némi bizakodásra ad okot.

Várható megjelenési dátumról egyelőre nem tudunk, Kuo még ez év második felére várja a készüléket, ami reálisnak tűnik, nem lennénk meglepve, ha a szeptemberi iPhone bemutató alatt az új iPad is kapna pár perc színpadidőt.

Forrás: iMagazin

Szólj hozzá