2018. jún 21.

Friss hírek az AirPowerről

írta: Tele a Tokom
Friss hírek az AirPowerről

00_marciusban_erkezhet_az_airpower_es_az_uj_airpods--781x440.jpg

A Bloomberg értesülései szerint Tim Cook csapata júniusra tervezte a megjelenést, de technikai okok miatt tovább csúszik az Apple univerzális vezeték nélküli töltőjének megjelenése.

Szeptemberben mutatták be az AirPowert, az Apple saját vezeték nélküli tötőjét, ami egyszerre képes  az iPhone-t, Apple Watchot és AirPods-t is tölteni. Az az csak lenne, a feltételes módot pedig az indokolja, hogy egészen idáig semmit nem kommunikált a cég az AirPowerrel kapcsolatban. Márciusban már megbízhatónak tűnő viszonteladók az AirPods 2 megjelenését jósolták, amely már kompatibilis lett volna az AirPowerrel is.

Így abban is bizakodóak voltunk, hogy a megjelenést követően hamarosan a hozzá tartozó töltőpad is megérkezik. Nem így lett. Se AirPods 2, se AirPower nem érkezett. A dolog pedig annyira leült, hogy egy időre el is felejtettük már, hogy a jelen iPhone generációk vezeték nélküli töltésre is alkalmasak. Azonban Mark Gurman belsős informátorokra hivatkozva úgy tudja, hogy eredetileg júniusra tervezték a rajtot, ami technikai okok miatt meghiúsult.

Az eszköz elhasalt a tesztidőszak alatt, a mérnökök túlmelegedést tapasztaltak ezért lefújták a nyár eleji megjelenést. Gurman azt is megtudta, hogy nem egy mezei Qi töltőről van szó, amit 5 dollárért hozzádvágnak az AliExpressen, az eszköz egy butított iOS verziót fog futtatni, így folyamatos lesz a szoftveres kommunikáció az AirPower és az azon heverő eszközök között. Ez végzi majd az áramellátás és az áramkörök menedzselését.

Ez elég vagányul hangzik főleg, hogy az Apple egy teljesen vezeték nélküli ökoszisztémában gondolkodik. A jack kinyírása volt az első lépés, a következő a töltőcsatlakozók teljes elhagyása lehet az eszközökről. Ám ez még elég távoli jövő, ha pedig a teljes képet nézzük akkor azt látjuk, hogy a megfelelő töltőpad kialakítása is komplikáltabb feladatt, mint azt az Apple mérnökei előzetesen gondolták.

Az AirPower startja csúszik tehát, a Bloomberg újságírója úgy értesült, hogy legkésőbb szeptemberig kell várnunk még rá. A töltő az iPhone X és iPhone 8 modellekkel lesz kompatiblis, illetve az Apple Watch Series 3-mal plusz az AirPods második kiadásával ami a csatlakozáshoz kompatibilis tokkal fog eltérni az első generációtól. Éppen ezért a tokot külön is megvásárolhatjuk majd. További jó hír, hogy külső gyártók is hozzáférhetnek majd az Apple multi-device rendszeréhez, így az AirPower-élmény nem lesz kizárólagos.

Forrás: iMagazin

Szólj hozzá