2018. nov 22.

12,9“ iPad Pro 2018 – Kell még számítógép? | TESZT

írta: Tele a Tokom
12,9“ iPad Pro 2018 – Kell még számítógép? | TESZT

00_129_ipad_pro_2018_kell_meg_szamitogep_cover-1920x885.jpg

Vajon az új formaterv, az új funkciók és az új kiegészítőkkel eljutott már az iPad arra szintre, hogy kiválthasson egy laptopot? Azt tudjuk, hogy az Apple szerint igen, de mit mondanak a valós tapasztalatok?

Jelenleg harmadik generációját éli az iPad Pro. Az első generáció két részletben érkezett. Először a nagyobb, 12,9 inches modell debütált 2015 őszén (soha korábban nem volt még ekkora iPad), majd őt követte a kisebb 9,7 inches kistestvére 2016 tavaszán. Több mint egy év múlva, 2017 nyarán jött a következő generáció, ekkor már mindkét méretben egyszerre. Megint valamivel több, mint egy évvel később pedig itt vagyunk 2018 őszén, és itt az újabb iPad Pro generáció. A kérdés viszont a régi:

Kell még számítógép? Ki tudja váltani az iPad Pro a laptopot?

Az Apple szerint egyértelműen igen. Ezt tulajdonképpen azóta hirdetik, amióta bemutatták a termékkategóriát. Kismillió reklám érkezett a témában, de talán a leghíresebb az alább is látható, What’s a computer? csattanóban végződő volt.

Azt azért látatlanba is lehetett érezni, hogy kicsit erős az állítás, amire ez a kérdés implicit utal, de azért alaposabban is utána mentünk a kérdésnek. Fogtunk egy első generációs iPad Prót iOS 10-zel felszerelve, Smart Keyboardot, Apple Pencilt és megpróbáltuk kiváltani a laptopot. Akit érdekelnek a részletek és még nem tette volna, olvassa el a teljes tesztünket, de röviden a válasz akkor egy halvány „bizonyos esetben“ volt a kérdésre.

A megkötések közt szerepelt, hogy az iOS nagyon nem macOS; a kiegészítők tudásának limitáltsága és nem mellesleg pedig a vaskos árcédula, ha mindent össze akarunk vásárolni. A kiválthatja-e a laptopot az iPad Pro kérdésre tehát nem volt egyértelmű válasz, és az is inkább a nem felé hajlott, mint az igen felé. Azóta viszont kijött az iPadeknek igencsak kedvező iOS 11 frissítés, nem mellesleg pedig két generációnyi iPad Pro, természetesen egyre jobb képességekkel. Járjuk tehát újra körbe a kérdést:

ez már az a generáció, ami megkötések nélkül kiválthat egy laptopot?

Teljes cikk: iMagazin

Szólj hozzá