2019. okt 24.

Újabb életeket mentett az Apple Watch

írta: Tele a Tokom
Újabb életeket mentett az Apple Watch


how-to-enable-fall-detection-on-apple-watch-series-4-781x440.jpg

Bár lehet unalmasnak tűnnek az “Apple Watch életet mentett” sztorik, ettől függetlenül jó látni, ha egy funkció valóban úgy működik éles helyzetben, ahogy azt kitalálták a tervezőasztalon.

A mostani történet szereplői James Prudenciano és randevú partnere Paige Paruso, akik a New Jersey állambeli Hartshorne Woods Parkban túrázgattak. Már kezdett besötétedni, amikor egyszer csak egy rossz lépés következtében mindketten elestek és csúszni kezdtek.

Ekkor még nem tudhatták, hogy egy partszakasz széle felé tartanak és egyenest a Navesink River köves partjára fognak esni, ami nem teljesen úgy nézett ki, mintha az árokba ugranánk csak be.

Mindketten a folyóba estek, James pedig a vízbe történő becsapódás következtében a sekélyesebb részen egy kőre érkezett, három helyen is eltörve a hátát, partnere Paige szerencsére nem sérült meg komolyabban.

Image result for fall detection watch

A segítségre nem kellett sokáig várniuk, ugyanis James Apple Watch Series 4 órája azonnal érzékelte az esést és riasztotta a 911-et.

Az Apple az alábbiakat mondja a funkcióról:

Ha az Apple Watch Series 4 vagy újabb készüléke komoly esést észlel, amikor Ön az órát hordja, akkor a csuklójára koppint, és megszólaltat egy hangjelzést, illetve megjelenít egy figyelmeztetést. Ilyenkor kapcsolatba léphet a segélyszolgálatokkal, vagy törölheti a figyelmeztetést a Digital Crown megnyomásával, illetve a bal felső sarokban található Bezárás elemre vagy a „Jól vagyok” szövegre koppintva.

Ha az Apple Watch azt észleli, hogy Ön mozog, akkor megvárja, míg válaszol az üzenetre, és nem hívja automatikusan a segélyszolgálatokat. Ha azt észleli, hogy Ön legalább egy percig mozdulatlan, az óra automatikusan hívást kezdeményez. A hívás befejeződése után üzenetet küld a vészhelyzetben értesítendő személyeknek, amelyben szerepel az Ön tartózkodási helye és az, hogy az óra azt észlelte, hogy Ön elesett, és ezért felhívta a segélyszolgálatokat. Az óra az Orvosi azonosító révén tudja, hogy kiket kell értesíteni vészhelyzetben.

Az esésészlelés funkciót az arra alkalmas órák esetén a iPhone Watch alkalmazásában a Vészhelyzet – SOS menüpontban lehet ki és bekapcsolni. 65 éves kor felett pedig automatikusan működik.

www.teleatokom.hu

Forrás: https://imagazin.hu/ujabb-eletetek-mentett-az-apple-watch/

Szólj hozzá