2018. dec 21.

Mostantól alkalmazáson belüli vásárlásokat is ajándékozhatunk az App Store-ban

írta: Tele a Tokom
Mostantól alkalmazáson belüli vásárlásokat is ajándékozhatunk az App Store-ban

apple_gift_cover2-781x440.jpg

Az Apple módosított alkalmazásboltjának szabályzatán, lehetővé téve a fejlesztőknek, hogy ajándékozhatóvá tegyék az alkalmazáson belüli vásárlásokat.

Nem biztos, hogy mindannyian hallottatok róla, de az van rá lehetőség az App Store-ban, hogy egy fizetős alkalmazást, mint ajándékot küldjünk a másiknak. Te kifizeted, a másik ingyen letöltheti. Egészen idáig ezt csak magukkal az alkalmazásokkal lehetett megtenni, alkalmazáson belüli extrákkal nem.

Pedig az igény egyre inkább adott lett erre az opcióra is: manapság az a divatos üzleti modell az alkalmazáskészítők között, hogy noha maga az alkalmazás ingyenesen letölthető, az azon belüli funkciókat vagy előfizetéssel, vagy egyszeri vásárlásokkal kell beszerezni. Ezzel pedig lényegében ellehetetlenedett az ajándékozhatóság is, hiszen az alkalmazás papíron ingyenes volt.

Ezt a problémát felismerte az Apple is, és a tegnapi nap folyamán frissítette az App Store szabályzatát. A módosítások értelmében mostantól a fejlesztőknek lehetőségük lesz rá, hogy ajándékozhatóvá tegyék az alkalmazáson belüli vásárlásaikat. Hogy pontosan miként fog működni a rendszer, arról egyelőre nem sokat tudunk, még az App Store sincs felkészülve a dologra, de ez nyilván záras határidőn belül változni fog.

Ha appot szeretnél ajándékozni, akkor az App Store-ban nyisd meg az adott alkalmazást, majd kattints a letöltés gomb melletti három pontra és válaszd az ajándékozás lehetőséget.

Forrás: iMagazin

Szólj hozzá