2019. jan 28.

iPad mini és új iPod az iOS 12 kódjában

írta: Tele a Tokom
iPad mini és új iPod az iOS 12 kódjában

01_kiszivargott_fotokon_az_uj_ipad_mini-781x440.jpg

Múlt héten kijött az iOS 12.2 bétája, az erre specializálódott szakértők pedig rögtön egy rakat új termék nyomaira bukkant. Nézzük, mit tartogat az Apple a tarsolyában a közeljövőre!

Mondhatni, hogy a klasszikus termékmegjelenés előtti forgatókönyv zajlik éppen. Ez jellemzően különböző jósmesterek mende-mondáival szokott kezdődni, amit később megerősítenek hivatalos dokumentációk és az aktuális iOS kódjában található infómorzsák, majd végül kiszivárgott fotók és a tényleges megjelenés következik.

Az új iPadekre és az iPodra vonatkozóan ezennel hivatalosan is beléptünk a második fázisba, azaz találtak ezekre vonatkozó dokumentációt és az iOS 12 is pletykálni kezdett. Kezdjük a dokumentációval.

Örményország, Fehéroroszország, Kazahsztán, Kirgizisztán és Oroszország törvényileg kötelez minden gyártót, aki egy titkosítással rendelkező termékkel akar előrukkolni a piacokon, hogy engedélyeztessék a terméket az Eurázsiai Gazdasági Bizottságnál. Ennek értelmében a nyilvánosságra kerülő dokumentumokból már a megjelenésük előtt fülön lehet csípni bizonyos termékeket.

Hogy hogy nem, a napokban az Apple pont beadott egy ilyen engedélyeztetési kérelmet, benne hét, egyik jelenlegi termékhez sem köthető modellszámmal (A2123, A2124, A2126, A2153, A2154, A2133, A2152). Minden valószínűség szerint ezek egy- vagy többfajta, eddig be nem mutatott iPadhez köthető a szakértők szerint.

Az iPad miniről elvileg már fotók is vannak.

Ezt erősíti az ismert kódvadász, Steven Troughton-Smith találata is az iOS 12.2 nemrégiben kiadott bétájának kódjában. A fejlesztő 4 ismeretlen iPad hivatkozást talált, iPad 11,1-től iPad 11,4-ig tartó számozással, amelyekből kettő WiFi-s, kettő LTE képes masina. Troughton-Smith szerint mivel ezek egyike se rendelkezik FaceID-vel a kód tanulsága alapján, a négy modellszám a korábban már pletykált iPad minihez tartozhat.

 

View image on TwitterView image on Twitter
Steve Troughton-Smith @stroughtonsmith

In theory, iOS 12.2 references four new iPads in WiFi & Cellular variants (perhaps mini, and 9.7"?), all without Face ID, and a (seventh-gen?) iPod touch with no Touch ID nor Face ID

206 people are talking about this

 

 

Mindezek mellett talált vonatkozást egy iPod 9,1 számozású készülékre is – ez szintén olyan, ahogy egyik létező iPod modellt sem számoztak korábban, a jelenlegi iPod touch iPod 7,1 számon fut. A most talált készülék semmilyen biometrikus azonosítással nem rendelkezik, nincs se Touch ID, se Face ID, ebből a szempontból tehát identikus a mostani touch-csal.

Röviden tehát itt tart most a tudomány. Az új iPadekben alapvetően nincs semmi meglepő, az Apple évente szokott kiadni új modelleket, azonban ha tényleg lesz köztük mini az sokaknak jelent majd kellemes meglepetést. Az iPod azonban már egy fokkal izgalmasabb, főleg, ha tényleg játékkonzolként gondol rá az Apple…

Forrás: iMagazin

Szólj hozzá