2019. jan 30.

Az Apple rájött, hogy túl drága az iPhone, Magyarországon is csökkenthetik az árát

írta: Tele a Tokom
Az Apple rájött, hogy túl drága az iPhone, Magyarországon is csökkenthetik az árát

image_9_4.jpeg

Tim Cook szerint az Apple decemberben kevesebb pénzt keresett az iPhone-okkal, mint azt korábban gondolták, a készülékek után ugyanis kisebb az érdeklődés a vártnál. Most úgy tűnik, meglépik azt, amit már rég meg kellett volna: csökkentik az iPhone-ok árát.

Amikor tavaly szeptemberben az Apple bemutatta az új iPhone-okat, a készülékek láttán a felhasználók elégedetten csettinthettek – egészen addig, amíg ki nem derült, mennyibe kerülnek. Az Apple tolla még világviszonylatban is meglehetősen vastagon fogott, de a magyar árakra még az Egyesült Államokban is rácsodálkoztak. Mi már kevésbé, hiszen évek óta tendencia, hogy a világon nálunk a legdrágábbak az iPhone-ok, de azért a legerősebb modell, az 512 GB tárhellyel rendelkező iPhone Xs Max 578 ezer forintos ára láttán még mi is csak pislogni tudtunk.

Persze ez az ár nem lenne ilyen magas, ha az Apple nem lőtte volna be eleve magasra az iPhone-ok árát. Ez pedig meglátszott a legutóbbi negyedéves pénzügyi jelentésben is, a cégnek ugyanis nem volt akkora bevétele az iPhone-okból, mint azt korábban gondolták. Tim Cook ezért úgy döntött

csökkenteni fogják az iPhone-ok árát.

Az Apple-vezér szerint ezt azokban az országokban teszik majd meg, ahol csökkent a helyi valuta dollárral szembeni értéke – számolt be róla a Reuters. A csökkentés kapcsán a Mashable ismét Magyarországgal példálózik, ahol a vásárlóerő jóval alacsonyabb, mint az Egyesült Államokban, mégis nálunk a legdrágábbak az Apple készülékei.

Bár az iPhone-ok ára nemcsak az Apple árképzése, hanem a helyi adók miatt is ilyen magas, Tim Cookék ha máshogy nem, az eredeti ár csökkentésével elérhetik, hogy a leendő vásárlók pénztárcája megnyíljon.

Hogy mennyibe fognak így kerülni az iPhone-ok, egyelőre nem tudni, de hamarosan valószínűleg kiderül.

Forrás: HVG tech rovat

Szólj hozzá