2019. okt 17.

A támogatott iPhone-ok felén már iOS 13 fut

írta: Tele a Tokom
A támogatott iPhone-ok felén már iOS 13 fut

ios_13_review_thumb1200_16-9-781x440.jpg

Alig 1-2 napra vagyunk az iOS 13 kiadásának egy hónapos fordulójától, az vállalat pedig már jelentkezett is az első hivatalos statisztikákkal.

Az iOS 13 végleges verziója szeptember 19-én, közel egy hónapja látott napvilágot. Azóta sok víz lefolyt már, frissítések és béták jöttek és mentek. Jelenleg a 13.1.3-as verziónál tartunk, és a 13.2 bétatesztelése folyik.

Mint az már az elmúlt néhány év során teljesen ténnyé vált, az iOS rendszerek frissítése az egyik leggyorsabb ütemű a mobiloperációs rendszerek közt. Tavaly ilyenkor két nappal a hivatalos indulás után, már a készülékek 10%-án iOS 12 futott.

Bár, idén nem érkeztek ilyen friss adatok, az Apple gondoskodott róla, hogy az első hófordulóra már legyen valamilyen kézzelfogható statisztika.

Ennek tükrében azt mondhatjuk, hogy az elmúlt négy év során bemutatott eszközök 55%-a már iOS 13-at futtat alig egy hónappal a megjelenés után. Míg ez az arány 50%, ha minden támogatott eszközt nézünk.

Az Apple arról is híres, hogy szinte a végtelenségig elnyújtja az eszközök támogatását. Bár azért tény és való, hogy az új rendszerek optimalizáltsága az új készülékeket favorizálja, de a régieken is elketyeg. Ami szinte páratlan a mobileszközök világában.

Az App Store látogatottsági adatokból kinyert információkból az is kiderült, hogy az iPadOS is egészen szépen teljesít. A kompatibilis eszközök 33%-a már a legújabb rendszert futtatja. Az iPadek többsége (51%) azonban még mindig iOS 12-vel operál.

Forrás: https://imagazin.hu/a-tamogatott-iphone-ok-felen-mar-ios-13-fut/

Szólj hozzá