2019. feb 27.

Nagyobb aksit akarsz? Tessék!

írta: Tele a Tokom
Nagyobb aksit akarsz? Tessék!

Ha azt akarod, hogy egy hétig elmenjen az okostelefonod, akkor annak így kell kinéznie hozzá a jelenlegi technológiák mellett. Ugye, hogy nem is rossz az a két napos üzemidő az iPhone-nál?

Dunát lehetne rekeszteni azokkal a hozzászólásokkal bármilyen Apple-lel foglalkozó fórumon, aminek rövid tartalmi összefoglalója valami ilyesmi:

„az Apple ahelyett, hogy emojikat fejlesztene (sic!) inkább foglalkozzon azzal, hogy nagyobb aksit tesz az ájfónba!!44!“.

Opcionálisan egy „Steve Jobs forogna a sírjában“ megjegyzéssel lehet még egyedibbé tenni a megnyilvánulást. Most viszont van egy jó hírem: aksifetisiszták, eljött a Ti készüléketek! Nem kell többet csak két napot kibíró iPhone-okkal szenvednektek, itt van az Energizer Power Max P18K Pop! Micsoda név, micsoda dizájn! Ezt figyeljétek:

Az áramvonalas formaterv 18 000 mAh dzsúzt foglal magába, ami több, mint ötször több, mint az iPhone XS Max körülbelül két napra elengendő 3 174mAh-ja. Ebből kiindulva az Energizer valahol egy hét és 10 nap között bírhatja egy szusszal, ami tényleg elég vad. Csak hát ugye ezért cserébe el kell viselni a 2 centis vastagságot és a sejthetően fél kiló körül alakuló súlyt.

Ennél egy fokkal súlyosabb probléma, hogy az Energizer se nem víz, se nem por, se nem ütésálló. Pedig egy ekkora aksi általában abban a felhasználási helyzetben lehet szükséges, ha az ember egy hétre kivonul a világból, töltőtől és konnektortól távol. Ez pedig a modern korban legtöbbször olyan körülményeket feltételez, ahol pont jól jönne legalább egy vízállóság. Mindegy, biztosan lesz hozzá ütésálló tok, azon a pár extra centin már nem múlik…

Külön felhívnám a figyelmet a felugró dupla szelfikamerára!

A hardver szempontjából is megvannak a kompromisszumok. A 6 giga RAM Androidos fronton átlagosnak mondható, a 2GHz-es MediaTek procinál meg azért vannak elegánsabb megoldások is a piacon. Mindezek fényében a 680 dollár körüli ár kicsit sok lehet, ennyiből már kijön egy iPhone 8 is. Amivel ugyan nem fogod bebikázni a kocsid, de legalább nem is egy kézisúlyzó. Egy szó, mint száz, én személy szerint inkább megvárnám az egy hetes üzemidővel a jövő aksitechnológiáját…

 

Forrás: iMagazin

Szólj hozzá