2019. már 26.

Az erősebb iPadet használja? Lenne itt egy jó hír

írta: Tele a Tokom
Az erősebb iPadet használja? Lenne itt egy jó hír

image_1_12.jpg

Ha már drága a 2018-as iPad Pro, legalább lehessen hozzá egy olcsóbb kiegészítőt használni. Az iOS következő frissítésével sokak vágya válhat valóra.

Vitathatatlanok a második generációs Apple Pencil képességei: könnyű vele írni és rajzolni az iPad kijelzőjére, kényelmesen, vezeték nélkül tölthető, nyomásérzékeny stb. Volt viszont egy elég komoly korlátozás hozzá: csak a 2018-as iPad Prókkal tudott együttműködni. Az új iPad Airnek és az ötödik generációs iPad mininek be kellett érnie az első generációs Apple Pencillel.

De nem jelenthetett megoldást az olcsóbb Logitech Crayon sem: ez az érintőceruza ugyanis csak a hatodik generációs iPaddel volt kompatibilis. Mondhatnánk: elég nagy volt a zűrzavar. Most viszont megoldódni látszik ez a probléma: a fenti két iPad-modell is használhatja a Logitech – egyébként főleg tanulóknak szánt – érintőceruzáját. Sőt, az iOS 12.2-vel már az iPad Pro tulajdonosok is megkaphatják ezt a támogatást, azaz nem kell az Apple Pencilre szorítkozniuk.

© 

A Logitech Crayon 69 dollárba (körülbelül 19 ezer forintba) kerül, szemben az Apple Pencil 129 dollárjával (ez nagyjából 36 ezer forintnak megfelelő összeg). Hasonlóan működnek, de azért az Apple-eszköznek több funkciója van (pl. nyomásrézékenység). Ezzel együtt vannak, akik a Logitech eszközét részesítik előnyben, mivel az valamivel nagyobb, és jobban tartható a kézben.

Kedvező, hogy a Crayon a Lightning porton keresztül tölthető, és egy feltöltéssel akár 7 és fél órán keresztül lehet vele dolgozni. Az érintőceruza és az ipad összekapcsolódása automatikus, szóval nincs szükség Bluetooth-párosításra.

 

Forrás: https://hvg.hu/tudomany/20190326_apple_ipad_pro_logitech_crayon_erintoceruza_tamogatas

Szólj hozzá