2019. ápr 30.

Eljöhet az USB-C töltős iPhone-ok kora!

írta: Tele a Tokom
Eljöhet az USB-C töltős iPhone-ok kora!

00_lesz_valaha_usbcs_iphone_cover-781x440.jpg

Ha tényleg igaz a hír, akkor az elmúlt évek egyik legzavaróbb problémájára érkezhet az egyértelmű megoldás, és jöhet az egyöntetű “navégre” fogadtatás.

Azóta, hogy 2016-ban az Apple bemutatta az új generációs MacBook Prót, amiben a Jacken kívül mindent USB-C portokra cseréltek, új fejezet nyílt a Mac vonalon. Félreértés ne essék, az Apple lépése előremutató volt és alapvetően azt gondoljuk, hogy jó lesz majd a jövőben, de átmenetileg kifejezetten irritáló a helyzet, amit csak #donglelife-ként hívunk.

A legzavaróbb az egészben, hogy az USB-C csatlakozót a mai napig nem sikerült átvennie az iPhone-oknak, az Apple zászlóshajó termékei továbbra is 5W-os USB-s csatlakozókkal érkeznek. Így, ha a legújabb MacBookokra szeretnénk dugni legújabb iPhone-unk, jelenleg csak átalakítóval érhetjük ezt el, amit külön tudunk megvásárolni.

A Macotara blog szerint azonban ennek végre vége lesz!

A japán blog kínai beszerzői láncra hivatkozva arról írt, hogy a 2019-es iPhone-ok Ligthning-USB-C kábellel érkeznek majd, valamint 18W-os töltőkkel. Épp olyanokkal, amik a 2018-as iPad Prókban találhatók. Ezekkel működik már az a gyorstöltés, amit alapból minden 2018-as iPhone model is tud, de ehhez vagy külön kell vásárolni gyorstöltőt, vagy az iPadünk töltöjét kell használni. Habár már tavaly is számolt be hasonló hírről a Macotara, akkor végül csak az iPad Prókba került ez be. Idén ennél biztosabbak a dolgukban.

A 2019-es iPhone-okról több apróságot is megerősítettek most nekik a beszállítók, amikről már eddig is szóltak a pletykák. Marad a három model, a méretek is hasonlóak lesznek, külsőleg a legnagyobb változást az eggyel több kamera jelenti majd. Vagyis nem csak a háromkamerás modellek érkeznek, de az XR utód is kap majd egy második kamerát. Azt is megerősítették, hogy az iPhone-ok vezetéknélküli töltése kétirányú lesz.

Forrás: https://imagazin.hu/eljohet-az-usb-c-toltos-iphone-ok-kora/

Szólj hozzá