2019. jún 25.

Elérhető a macOS Catalina nyilvános béta verziója is

írta: Tele a Tokom
Elérhető a macOS Catalina nyilvános béta verziója is

Az iOS 13 és az iPadOS után a vállalkozó kedvűek mostantól megszabadulhatnak az iTunestól és tesztelhetik az új macOS előnyeit is. A többi operációs rendszer meghívásos béta fázisba érkezett.

Ahogyan már beszámoltunk róla, az Apple nyilvános béta fázisba helyezte az iOS 13-as verzióját és az új iPadOS-t is. Emellett természetesen nem maradhatott el a Maces operációs rendszer legújabb változatának, a macOS Catalinának nyilvános béta verziója sem.

Az új macOS legfontosabb tulajdonsága, hogy egy lépéssel közelebb hozza majd a macOS-t és az iOS világát. Ehhez az új felhasználói élményhez azonban még sok fejlesztőnek kell átemelnie az iPhone-ra és iPadre írt szoftverét.

Ami elsőre változás lesz: az iTunes szétszedésre kerül Music, Podcast és TV appokra, valamint a Finderbe kerül az iPhone összekötés. Bekerült emellett ide is az iOS-ben már megszokott Képernyőidő (Screen Time), valamint átdolgozásra került a Fotók (Photos) app felülete is.

Ha szeretnéd az iPaded tükrözött vagy épp kiterjesztett monitorként használni, az új Sidecar funkcióhoz is szükséged lesz az iPadOS mellett a macOS Catalinára.

Fontos: ez egy fejlesztői béta!

Vagyis nem egy a nagyközönségnek szánt stabil rendszerről van szó, csupán az Apple hozzáférést biztosít a fejlesztői körön kívül a kíváncsi rajongóknak is, hogy az ősszel debütáló operációs rendszert még a végleges fejlesztési simítások előtt használhassák. Előfordulhatnak kisebb bugok vagy akár komoly problémák is, ezért mindenki csak a saját felelősségére használja!

Így telepítheted macOS Catalina nyilvános bétáját te is

0. Lépés: Csinálj egy biztonsági mentést! Nagyon fontos, hogy ne felejtsd el a telepítés előtt, mert lehet, hogy később mégsem örülsz majd annyira az új rendszernek!

Majd ezt követően:

  • Navigálj a béta szoftverprogram oldalra
  • Jelentkezz be az Apple ID-dal (vagy ha már be vagy jelentkezve, nyomj a Get Started gombra
  • A következő oldalon olvasd el a felhasználási feltételeket, és ha egyetértesz, kattints az “Accept”-re (ha pedig nem, értelemszerűen a “Decline”-ra)
  • Ezek után válaszd ki a 4 rendszer közül a bal oldali macOS fült, majd görgess kicsit lejebb, és kattints az “Enroll your Mac” linkre (ez csak abban az esetben szükséges, amennyiben először bétázol)
  • Töltsd le a fájlt és kövesd az utasításokat.

A macOS Catalina az alábbi Macekkel kompatibilis:

2015 vagy újabb MacBook, 2012 vagy újabb MacBook Air, 2012 vagy újabb MacBook Pro, 2012 vagy újabb Mac mini, 2012 vagy újabb iMac, 2017 vagy újabb iMac Pro, 2013 vagy újabb Mac Pro.

Nyilvános a tvOS 13 béta, meghívásos watchOS 6 béta kör

Az eddigieken felül a nyilvános béta szakaszba került az Apple TV legújabb operációs rendszere, a tvOS 13 is. Ha nagyon tömören kéne összefoglalni, akkor azt mondanám, Netflixesedik. Annak minden jóságával: külön profilok, Netflix szerű nyitóképernyő.

Az Apple Watch-hoz tartozó watchOS 6 ugyan még nem került ebbe a fázisba, azonban itt is bővült a kör: az AppleSeed program keretében emailben küldenek ki meghívókat a kiválasztott felhasználóknak, hogy teszteljék az új rendszert, és küldjék el véleményüket róla.

 

Forrás: https://imagazin.hu/elerheto-a-macos-catalina-nyilvanos-beta-verzioja-is/

Szólj hozzá