2019. aug 27.

Az Apple is beszáll az Amazonas mentésébe

írta: Tele a Tokom
Az Apple is beszáll az Amazonas mentésébe

Tim Cook Twitteren jelentette be, hogy a vállalat is segítséget nyújt az elmúlt hetek tűzesetei után fellépő károk helyreállításában az Amazonas esőerdeiben. 

Ha bárki lemaradt volna az elmúlt 1 hét (sajnos) legnagyobb híréről, akkor most szólunk, hogy egész Dél-Amerika szerte ég az Amazonas esőerdeje. Eddig csak Brazíliában több, mint 79 500 tűzeset történt az év során, ezeknek közel fele az Amazonas területén.

Önmagában az év ezen szakában a tüzek nem jelentenek újdonságot, hiszen igen száraz a környezet, azonban az elmúlt hét során, extrém sok – több, mint 10 000 – eset került jelentésre.

A felcsapó lángok következményeként több millió tonna széndioxid került a légkörbe, mely már önmagában aggasztó, azonban az események miértje még több aggodalomra ad okot. Ez pedig nem más, mint az illegális erdőirtás, mely igen nagy arányban járul hozzá a klímaváltozáshoz. Percenként vesznek el focipálya nagyságú területek éppen.

Jó szokásához híven, az Apple most is nagyobb pénzösszeggel segít, mint ahogy tette azt az elmúlt évek során számtalan esetben természeti katasztrófa során.

 

Tim Cook @tim_cook

It’s devastating to see the fires and destruction ravaging the Amazon rainforest, one of the world’s most important ecosystems. Apple will be donating to help preserve its biodiversity and restore the Amazon’s indispensable forest across Latin America.

2,900 people are talking about this

 

 

Lesújtó látni, ahogyan az Amazonas esőerdeje, a világ egyik legfontosabb ökoszisztémája, lángok és pusztítás martalékává válik. Ezért az Apple is segítséget nyújt, hogy megőrizhessük az Amazonas biodiverzitását és visszaállíthasuk a Latin-Amerika nélkülözhetetlen erdeit.

Tim Cook azonban nemcsak a vállalat pénzéből jótékonykodik, saját maga is 5 millió dollár (kb. 1,5 milliárd forint) összegben adományozott Apple részvényeket egy meg nem nevezett segélyszolgálatnak. Emellett pedig továbbra is törekednek arra, hogy a lehető legkörnyezettudatosabb módon állítsák elő termékeiket hosszútávon.

 

Forrás: https://imagazin.hu/az-apple-is-beszall-az-amazonas-mentesebe/

Szólj hozzá