2019. sze 25.

Letölthető az app: a szemével vezérelheti az iPhone-ját

írta: Tele a Tokom
Letölthető az app: a szemével vezérelheti az iPhone-ját

image_71.jpeg

Nem kell a kezünket használni ahhoz, ha az iPhone-unkkal (iPadünkkel) böngésznénk az interneten, ugyanis elég, ha ide-oda mozgatjuk a szemünket. Egy korábbi ígéretes projekt gyümölcse immár elérhető az App Store-ban.

A Hawkeye Labs fejlesztői már korábban demonstrálták, miként lehet az Apple TrueDepth kamerája mögötti technológiát felhasználni ahhoz, hogy szemmozgásokkal lehessen vezérelni egy iPhone-t. A fejlesztés során elsősorban a mozgássérült felhasználókra gondoltak, hiszen így sokkal egyszerűbbé válik számukra a böngészés (bár a módszer arra is felhasználható, hogy harmadik fél tudjon szemmozgás-elemzési teszteket végezni).

© 

Demonstrációs videójuk már tavaly októberben megjelent, és már a közzétételének napján a termékkeresés egyik legnépszerűbbjévé vált. Az alkalmazást, a Hawkeye Accesst azóta tovább finomították, és aki szeretné maga is kipróbálni a szemmel történő iPhone-, illetve iPad-vezérlést, az letöltheti az appot az App Store-ból. Az alkalmazás használata egyszerű, a szem ide-oda mozgatásával, oldalra nézéssel lehet lapozgatni az oldalak között, és beállítható, hogy mosolygás, pislogás vagy egy meredt nézés mímelje a kattintást.

Azt viszont nem árt szem előtt tartani, hogy az app jelenleg csak az iPhone XR, iPhone X, iPhone Xs készülékekkel, valamint az új iPad Próval kompatibilis, illetve várhatóan az lesz a hamarosan bemutatkozó 2019-es iPhone-okkal.

Forrás: https://hvg.hu/tudomany/20190909_hawkey_access_app_szemmozgassal_vezerelheto_az_iphone

Szólj hozzá