2017. nov 30.

Önt is zavarja, ha mások belenéznek a mobiljába? Akkor a Google újdonságának örülni fog

írta: Tele a Tokom
Önt is zavarja, ha mások belenéznek a mobiljába? Akkor a Google újdonságának örülni fog

A Google mesteréges intelligenciájának egy igazán hasznos felhasználási módját találták ki: a mobil jelezhet majd, ha használat közben a tulajdonosán kívül más is nézegeti a képernyőt.

Önt is zavarja, ha mások belenéznek a mobiljába? Akkor a Google újdonságának örülni fog

Vélhetően ön is találkozott már azzal a jelenséggel, hogy munkahelyen vagy egy társaságban más emberek is nézik a mobilja képernyőjét, miközben használja az okostelefont. És még a jobb esetek közé tartozik, ha ezt észreveszi, de olykor az is előfordul, hogy tudtán kívül leskelődnek. Erre a zavaró problémára kínálhat megoldást a Google mesterséges intelligenciája, amellyel már tesztelik az “e-screen protector” technológiát – írja a Quartz.

Az ötlet nagyon egyszerű: felhasználják a mobil előlapi kameráját, az arcfelismerő pedig – amely nem csak az emberi arcot, de annak látószögét is vizsgálja – jelez, ha valaki nem véletlenül egy pillanatra tekint a mobilunk képernyőjére, hanem huzamosabb ideig nézegeti.

A felvételen látható, hogy egy látványos – például szivárvány matrica – jelzés mutatja, ha valaki leskelődik, sőt, a csatolt képen le is buktatja az illető arcát. A fejlesztők elárulták, hogy elég gyorsan, 2 ezredmásodperc reakcióidővel dolgozik a rendszer, amely rossz fényviszonyok között is működik. Arról egyelőre nincs információ, hogy a Google ezt beépíti-e az Androidba, de meglepődnénk, ha ez nem történne meg, valószínűleg idő kérdése lehet.

Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20171129_mobil_kepernyo_leskelodes_google_mestersges_intelligencia_arcfelismeres_figyelmeztetes_e_screen_protector

Szólj hozzá

#usa #iphone #apple #iphonex #teleatokom #telefon #tok #mobil #telefonbolt #adatkábel #america