2017. dec 04.

Jövőre befellegzett a 32-bites Mac-es appoknak is

írta: Tele a Tokom
Jövőre befellegzett a 32-bites Mac-es appoknak is

Hamarosan már a Mac App Store-ba sem lehet feltölteni olyan alkalmazásokat, amelyek a 32-bites architektúrával operálnak. Nagyon ne pánikolj be, valószínűleg nem is használsz ilyet.

Csak úgy, mint anno az iOS esetén, az Apple most is fejlesztőknek szóló aloldalánfigyelmeztette az alkalmazáskészítőket, hogy készüljenek: 2018 január 1-től nem tölthetnek fel 32-bites alkalmazásokat a Mac App Store-ba sem. A regula természetesen a már feltöltött alkalmazásokra is vonatkozik, a 64-bites támogatás nélküli appoknak egy frissítés formájában kell orvosolniuk a problémát a megadott (nyári) határidőig, különben az Apple kirakja a szűrüket a kínálatból.

Az Apple nem parancsolja, de erősen ajánlja, hogy azok az alkalmazások is tegyenek így, amelyeket nem az App Store-ban értékesítenek a fejlesztői. Ebben az esetben természetesen nem az alkalmazásboltban maradás a tét, hanem a további együttműködés az elkövetkezendő operációs rendszerekkel. Az macOS High Sierra ugyanis az utolsó olyan, amelyik még támogatja a 32-bites architektúrát, így ha egy app nem frissül, az használhatatlan lesz a jövőben.

Emlékeztetőül: a Mac App Store-ba beadott új alkalmazásoknak kötelezően támogatniuk kell a 64-bitet 2018 január 1-jétől kezdve. 2018 júniusától pedig a már meglévő alkalmazásoknak, illetve az appfrissítéseknek is rendelkeznie kell a 64-bites támogatással. Ha a Mac App Store-on kívül értékesíted az alkalmazásodat, erősen ajánljuk a 64-bit támogatását annak érdekében, hogy biztos lehess benne, a felhasználóid használni tudják majd az appot a következő macOS rendszerekkel is. Az utolsó macOS kiadás, amely kompromisszumok nélkül támogatja a 32-bites alkalmazásokat a macOS High Sierra.

Arról egyelőre nincsenek információink, hogy hány Mac App Store-os alkalmazás került ezáltal veszélybe, de több mint valószínű, hogy az általad használatban lévőeket nem érinti a változtatás. Sokkal inkább egy tisztogatásról van szó tehát, hogy a már régóta nem gondozott alkotások kiessenek a kínálatból.

Forrás: http://imagazin.hu/jovore-befellegzett-32-bites-mac-es-appoknak/

Szólj hozzá

#iphone #instagram #apple #iphonex #teleatokom #telefon #tok #mobil #telefonbolt #america