2018. dec 17.

Az óceán közepén hánykolódott a nő, akit állítása szerint az iPhone-ja mentett meg

írta: Tele a Tokom
Az óceán közepén hánykolódott a nő, akit állítása szerint az iPhone-ja mentett meg

image_11_4.jpeg

Sokszor nem gondolunk bele, mennyire hasznos, ha a telefonunk is vízálló, pedig akár az életünket is megmentheti. Egy amerikai nővel épp ez történt.

Az Apple-t gyakran kritizálják amiatt, hogy bizonyos funkciók, amelyek az androidos mobilok esetében már hónapokkal korábban elérhetők, az iPhone-okra csak később érkeznek meg. Ilyen a vízállóság is, amelyet az iPhone-ok közül először a hetes modell kapott meg. Ez a tulajdonság pedig igen hasznos, egy amerikai nő, Rachel Neal ráadásul az életét köszönheti neki.

A The Today Show című televíziós műsor számolt be arról, hogy Neal társaival Japánnál hajózott, amikor csónakjuk felborult, és mindannyian az óceánon hánykolódtak. Neal állítása szerint szerencséjüket annak köszönheti, hogy iPhone-jának nem lett baja (hiszen a vízállóság ilyenkor is működik) és értesíteni tudta a partiőrséget, akik valamennyiüket kimentették.

A nő nem említette, melyik modellt használja, de mivel a vízállóság az iPhone 7-ben jelent meg először, valószínűsíthető, hogy azzal vagy annál újabb készüléktípussal rendelkezik, hiszen már az újabb telefonok is bírják vizet.

A szerencsés mentőakciót egyébként Tim Cook sem hagyta szó nélkül, Twitter-oldalán azt írta, örül, hogy mindenki jól van:

 

Forrás: HVG Tech rovat

Szólj hozzá