2018. dec 19.

A szoftverfrissítés ellenére sem engedné a Qualcomm, hogy iPhone-okat áruljanak Kínában

írta: Tele a Tokom
A szoftverfrissítés ellenére sem engedné a Qualcomm, hogy iPhone-okat áruljanak Kínában

qwertzui.jpeg

Hiába az iOS-update, amely állítólag pontot tehet a szabadalmi vita végére, a Qualcomm továbbra is úgy gondolja, hogy az Apple szembe megy a kínai bíróság döntésével, és nem szabadna iPhone-okat forgalmaznia Kínában.

A Qualcomm-Apple harc egyik újabb fejezeteként az amerikai chipgyártó, szabadalmak megsértésére hivatkozva, kijárta a kínai bíróságon, hogy ne lehessen árulni bizonyos iPhone-modelleket. Kína azonban túl nagy piac az Apple számára ahhoz, hogy csak úgy beletörődjön a döntésbe, és ki is találta gyorsan, mit tehet: az iOS 12.1.2 frissítés véleménye szerint magában foglalja a szabadalmi vitához kapcsolódó változtatásokat.

Úgy tűnik, ez a frissítés kevés volt a Qualcommnak, a vállalat továbbra is úgy véli, hogy fennáll a jogsértés, és nem érti, mit keresnek az Apple eszközei a kínai üzletekben. Ráadásul szerinte az az értelmezés is hibás, hogy a bíróság csak bizonyos iPhone-modellek forgalmazását tiltaná, ugyanis a végzésben (amelynek másolatát a Qualcomm eljuttatta a Reutersnek) nem említenek operációsrendszer-verziót, kizárólag szoftverjellemzőket.

A Qualcomm olvasatában az Apple kizárólag akkor árulhatna iPhone-okat Kínában, ha erről bírósági papírja lenne. Az Apple a Reuters érdeklődésére megerősítette, hogy úgy véli, kínai üzletpolitikája megfelel az ottani bírósági végzésnek. Várjuk a fejleményeket.

Forrás: HVG tech rovat

Szólj hozzá