2019. jan 28.

Megtetszett a Google-nek az Apple megoldása, az Androidra is megcsinálják

írta: Tele a Tokom
Megtetszett a Google-nek az Apple megoldása, az Androidra is megcsinálják

image_8_4.jpeg

Eddig a mobilgyártók maguknak fejlesztették ki a készülékhez tartozó arcfelismerő funkciót, a 2019-ben érkező új Andriodban viszont már eleve benne lehet ez a megoldás.

A Google általában augusztus környékén kerít sort arra, hogy lerántsa a leplet a soron következő Android operációs rendszeréről. Aki viszont ennél kíváncsibb, és már előbb szeretne néhány részletet megtudni róla, annak a cég szokásos éves I/O fejlesztői konferenciáját érdemes figyelemmel kísérnie, osztják meg ugyanis az első hivatalos részleteket a rendszerről. Pletykákat viszont már most is hallani az Android Q-ról.

Először január közepén szivárgott ki néhány részlet arról, hogy milyen funkciók kerülhetnek az új operációs rendszerbe, a napokban pedig újabb információmorzsát kaphattunk.

Az XDA-Developers és a 9to5Google szúrt ki egy olyan kódrészletet az Andriod Q-ban, ami arra utal, hogy a rendszer a megfelelő hardverekkel ellátott telefonok esetében támogatni fogja az arcfelismerést. A beszámoló szerint mindez nemcsak a telefon feloldásához lesz használható, hanem a vásárlások jóváhagyásához vagy az alkalmazásokba való bejelentkezéséhez. Mindez azt jelenti, hogy nagyjából hasonló lenne az iPhone-okban található megoldáshoz, csak annál valamivel rugalmasabb dolgot várhatunk.

A piacon már most is vannak olyan androidos mobilok, amelyek támogatják az arcfelismerést, a Google lépése viszont azt jelentené, hogy nem lesz szükség saját megoldás fejlesztésére, minden készülékgyártó számára egységesen rendelkezésre állna ez a fajta biometrikus azonosítás.

Forrás: HVG tech rovat

Szólj hozzá