2019. máj 29.

Már most tudni, milyen újdonságok lesznek az iOS 13-ban

írta: Tele a Tokom
Már most tudni, milyen újdonságok lesznek az iOS 13-ban

image_6_2.jpg

Az egyik neves Apple-hírekkel foglalkozó portál megosztott néhány képernyőképet az érkező új rendszerverzióról, az iOS 13-ról, így már most tudni, mire számíthatnak majd ősztől a felhasználók.

Csupán néhány nap, és elkezdődik az Apple éves fejlesztői konferenciája, a Worldwide Developer Conference (WWDC), ahol a szokás szerint az új iOS-verziót is bemutatja majd a gyártó.

A 13-as rendszer egyik legfontosabb újításáról, a sötét módról már korábban is érkeztek hírek, látni azonban csak a fejlesztők láthatták. A 9to5Mac néhány órája azonban jó minőségű képernyőképeket osztott meg a rég várt funkcióról, ami a jelek szerint nem sokban különbözik majd az androidos világ megoldásától. Az Apple eszközei közül a Macen már elérhető ez a fajta megjelenés, az iPadeken és iPhone-okon azonban még hiányzik.

© 

A várhatóan ősszel elérhetővé váló rendszer más újdonságokat is tartogat. A portál megemlíti a képernyőképek készítésekor felbukkanó állapotsor átalakulását, ahol több eszközből is választhatnak majd a felhasználók. Az Apple az emlékeztetők írásárához készült Reminders alkalmazását is átdolgozza, emellett a Find My Friends és Find My iPhone szolgáltatások egyesülésével egy vadonatúj app, a Find My is megérkezik.

© 

Az Apple néhány hónapja döntött úgy, hogy a két platformot egyetlen, közös felületre változtatja, ahol a felhasználó egyes készülékei mellett az ismerősök és családtagok, valamint a hozzájuk tartozó eszközök a kereshetővé válnak.

© 

A konkrét újítások természetesen nem teljesek, a június elején startoló WWDC-n alighanem más dolgokról is lehull majd a lepel. Az új rendszer ugyanakkor egy (nem kis) kellemetlenséget is hozhat.

Forrás: https://hvg.hu/tudomany/20190529_apple_ios_13_funkciok_sotet_mod_find_my

Szólj hozzá