2019. jún 29.

Kamera az Apple Watch-odon?

írta: Tele a Tokom
Kamera az Apple Watch-odon?

watch_camera-781x440.jpg

Korábban alternatív módszereken dolgoztak, hogyan lehetne az Apple Watch-ot “kamerás okosórára” turbózni. James Bond életérzés Apple módra!

Az Apple Watch kijelzője a megjelenítendő adatokhoz képest közel sem nevezhető nagynak. A csuklónkon viselhető óra és a hozzá tartozó káva határai miatt már 1-2 miliméter is rengeteget tud számítani, nem véletlenül vol nagy ugrás, amikor az Apple Watch 4. szériájában 2 mm-rel növelték a kijelző felületét.

Az ilyen szűkös helyeken egyértelmű, hogy nem tudnak helyet szorítani egy kameraszigetnek, még akkor sem, ha az iPhone-os notchos kialakításban gondolkoznánk. Pedig már szinte az Apple Watch megjelenésével felvetődött a kérdés, hogy ebben miért nincs kamera.

Image result for apple watch camera

Nos, úgy tűnik, ezzel Cupertinóban is foglalkoztak. A nyári relatív uborkaszezonban a hírbúvárok egészen 2016-os mélységekig merültek, ahol találtak egy érdekes szabadalmi beadványt: az Apple ugyanis levédette a kamerás óraszíj lehetőségét. Ezzel a megoldással a lencse és a szerkezet maga a szíjba került volna, míg az Apple Watch kijelzője lett volna a hozzá tartozó kereső; vagyis úgy használhattuk volna, mint ahogy most is tudunk a Watch-on keresztül iPhone-on fotózni.

A szabadalmi beadvány a Series 2 bemutatása után érkezett, vagyis amikor már az LTE-vel debütáló Series 3-at tervezték. Így pedig logikusnak is tűnhet: egy e-simmel társítva az okosóra már önmagában is szinte mindenre képes lenne: a zenehallgatás és telefonálás mellett akár FaceTime hívásokat is végezhetnénk, vagy épp lefényképezhetnénk a tájat, ahol járunk.

A kémfelszerelésnek is felérő ötlet ugyan egyelőre nem valósult meg (ahogyan egyébként a legtöbb bejegyzett szabadalmuk sem), de azt láthatjuk, hogy az LTE mellett az új watchOS 6 újításaival Cookék az Apple Watch-ot a mostaninál önállóbb eszköznek képzelik el, és nem csupán az iPhone-tól függő hordható kiegészítőként.

Az ötletetet egyébként külsős gyártók már megvalósították, igaz, nem épp feltűnésmentesen, és ahogy illene: elegáns bőr kivitelben, a cipőnkhöz és üvönkhöz illő színben, amiben természetesen további kémkamerákat és mini fegyvereket tárolnánk. Tiszta James Bond!

Forrás: https://imagazin.hu/kamera-az-apple-watch-odon/

Szólj hozzá