2017. nov 29.

Szabadtéri rajzművészek, akik iPad Prón alkotnak

írta: Tele a Tokom
Szabadtéri rajzművészek, akik iPad Prón alkotnak

Tíz éves az Urban Sketchers, a szabadtéri rajzművészek globális közössége. Ők azok, akik az utcai impulzusok hatására rajzolnak, és akiknek a legfontosabb társuk az iPad Pro.

Az Urban Sketchers rajzgéniuszai a világ számos nemzetét képviselik, közösségük pedig nem hétköznapi dolgokat művel. Ők azok, akik az utcán ülve, a pillanatnyi impulzusoktól vezérelve alkotnak. Néhány éve még valószínűleg papírpaksamétával indultak napi rutinjukra, manapság ehhez már csak egy iPad Próra és egy Apple Pencilre van szükségük.

Uma Kelkar egy San Francisco-i díjnyertes “plein air” művész, az Urban Sketchers közösségi tagja, ahogy Rob Sketcherman is Hong Kongból. A világ különböző pontjairól származó emberek csoportja izgalmas egyveleg, hiszen művészetük pont arra épül, hogy az adott helyszínek hangulata tükröződjön alkotásaikon. Mi sem lehet jobb eszköz erre, mint egy iPad Pro, amivel olyan pontossággal rajzolhatnak digitálisan, mint papírra, kifogyhatatlan eszközök tárházával és végtelen lehetőségekkel.

Vannak olyan extrán stresszes napok, amikor a művészet is csak kötelesség – na, akkor nagyon jól jön, hogy nem kell odafigyelni, kiborítom-e a vödröt, az iPad Próval pedig kicsit magamat is összeszedhetem. – meséli Umar.

Don Low 20 éve űzi szenvedélyét, amikor éppen nem alkot, akkor tanít. 2015 óta használja iPad Prót a munkájához és úgy gondolja, az Apple Pencil pontosan érzékeli a dőlést és a nyomáserősségét, ezért olyan rajta rajzolni, akárcsak papíron. Omar Jamarillo tájépítészként kezdte karrierjét, majd hamar átkanyarodott a képzőművészet irányába. Ő már az iPad Pro megjelenése előtt is iPaden rajzolt és csak idén váltott Próra.

Az iPad Pro és az Apple Pencil kombinációjának használata nagyon hasonló érzés, mint ceruzával papírra rajzolni. Azt is szeretem, hogy a folyamatról videót is tudok rajta készíteni.

Bár az iPad Prót többnyire vázlatos rajzokhoz, illetve digitális festésekhez használják, akadnak olyan reklámanyagok is, amik kizárólag ennek a segítségével készültek. Erre példa a Logan plakátja, de a Stranger Things borítója is ezen kezdte pályafutását.

 

Forrás: http://imagazin.hu/szabadteri-rajzmuveszek-akik-ipad-pron-alkotnak/

Szólj hozzá

#usa #iphone #apple #iphonex #teleatokom #mobil #telefon #bolt #teleatokom #telefon #tok #mobil #telefonbolt #adatkábel #america