2018. júl 03.

Lépett a Qualcomm: jöhetnek az igazi és olcsó AirPods-konkurensek

írta: Tele a Tokom
Lépett a Qualcomm: jöhetnek az igazi és olcsó AirPods-konkurensek

image_27.jpeg

Ugyan nem az AirPods az egyetlen vezeték nélküli fülhallgató a piacon, azonban eddig nem szorongatták meg igazán a konkurensek. A Qualcomm viszont egy olyan chipet jelentett be, amellyel gyökeresen megváltozhat ez a helyzet. Nemcsak hasonló minőségű, de jóval olcsóbb fülesek érkezhetnek.

A Qualcomm bejelentette a QCC3026-ot, egy egylapkás, bluetoothos (Bluetooth 5.0) rendszert, amelynek köszönhetően a fejlesztők az Apple fülhallgatójánál vonzóbb termékeket készíthetnek. A januári CES-en bemutatott QCC5100 chiphez képest a mostani áramkör jóval olcsóbb, így az is elképzelhető, hogy az erre épülő vezeték nélküli fülhallgatókat akár a következő generációs telefonok mellé csomagolják. Nemcsak hogy olcsóbb a mostani chip, de a gyártó akár 50 százalékos javulást ígér vele az akkumulátoros üzemidőben.

Az első fecske: Oppo O-Free vezeték nélküli füles
© 

A QCC3026-ban többféle, a Qualcomm nevéhez fűződő audió-technológiát is használnak, például a továbbfejlesztett TrueWireless Stereót, a bluetoothos aptx audiót és a cVc zajcsökkentést. A chip megbízható vezeték nélküli kapcsolatot ígér, könnyű párosítást az eszközökkel és peoblémamentes együttműködést a digitális asszisztensekkel.

A kínai Oppo már be is jelentette, hogy a QCC3026 chipen alapuló vezeték nélküli fülhallgatót készít. Az O-Free nevű füles külön is megvásárolható lesz körülbelül 100 dollárért (nagyjából 28 ezer forint), illetve tartozékként csomagolják majd a Find X csúcstelefon Lamborghini kiadása mellé.

Forrás: HVG Tech rovat

Szólj hozzá