2019. sze 27.

Koncepcióképeken a 2020-as iPhone

írta: Tele a Tokom
Koncepcióképeken a 2020-as iPhone

iphone-2020-render-1-781x440.jpg

Sokszor említettük már, hogy az idei frissítés azért volt a kamerákon kívül ennyire csendes, mert az Apple a nagy durranást jövőre tervezi. Egy ideje már hallunk pletykákat a 2020-as iPhone felől, most azonban egy koncepciókép is szárnyra kelt!

Azt mindenki sejthette előre, hogy nem ez lesz minden idők keynote-ja. Aggodalomra persze semmi ok, hiszen az új kamerák nagyon meggyőzőek, és az új modellekkel rendelkező fanok ódákat zengnek róluk. Ennek ellenére tény, hogy rengeteg olyan pletykát hallhattunk, amik végül sajnos nem valósultak meg, pedig legtöbbjük biztos forrásokból származott.

Az éremnek persze mindig két oldala van. Egyrészt kellemetlen, hogy idén kicsit szűkmarkúnak tűnhet a vállalat, azonban ez határozottan arra enged következtetni, hogy a jövő évben még inkább bőkezű lesz fejlesztések terén, ráadásul a korai hírek szerint nem csupán a funkciók palettája bővül majd jelentősen, de sokak örömére dizájnváltásra is sor kerülhet!

Úgy tűnik, hogy az Apple a jól megszokott 2 éves turnusokat egy évvel meghosszabbítja, ami egyébként teljes mértékben beleillene a piaci tendenciákba. Sokak szerint eljutottunk arra a pontra, ahol már nagyon nehéz átütő fejlesztést eszközölni a készülékeken, és az lesz az uralkodó mentalitás, hogy a felhasználók inkább ritkábban vásárolnak majd prémium és tartósabb készüléket, mintsem évente cserélnének mindig az új modellekre.

Ming-Chi Kuo nemrég eleresztett egy pletykát, miszerint a jövő évi modellek megjelenésben az iPhone 4-re hajaznak majd. Ez valószínűleg azt jelentheti, hogy továbbra is megmaradhat az üveg hátlap, valamint a készülék váza az eddigi kerekded helyett újra sík lehet. A másik híresztelés pedig minden Apple rajongó fantáziáját kétségtelenül megmozgatja, hiszen elméletben jövőre várható a notch eltűnése is.

Ezek a hírek persze sok dizájnert arra sarkalltak, hogy előálljanak a saját koncepciójukkal, melyekből néhányat már láttunk is, azonban talán az eddigi legrelevánsabb szülemény jelent meg a Twitteren Ben Geskin tollából (vagy Apple Penciléből). Azért lehet érdekes a véleménye, mert a tavalyi iPhone széria előlapjáról ő kreálta a legpontosabb előzetes képet, valamint jól eltalálta, hogy az XR kávái vastagabbak lesznek a high-end variánsokénál.

Geskin állítása szerint a képein a 6,7″-es modell jelenik meg, igazodva ahhoz a hírhez, miszerint eltűnik a notch. Az azokon elhelyezkedő szenzorok és alkatrészek elképzelése szerint egészen a készülék tetejére kúsznak majd fel, ami a valóságtól egyáltalán nem elrugaszkodott ötlet. Természetesen, ha minden a felső kávába ágyazódik, akkor az több mint valószínű, hogy némileg vastagabb lenne. Úgy hiszem, hogy sok rajongónak ez egy teljesen élhető kompromisszumot jelentene.

Nyilvánvalóan eddig meglehetősen keveset tudunk a 2020-as modellekről. Kuo szerint továbbra is három készülékkel számolhatunk, amelyeknél radikálisabb lesz a méretkülönbség. Szerinte a két high-end modell 5,4″-es és 6,7″-es kijelzővel rendelkeznek majd, az olcsóbbik változat pedig arany középútként 6,1″-es megjelenítővel jöhet, ráadásul immáron mindhárom esetben OLED panelt használhat majd az Apple, és az 5G-s sávszélesség is megjelenik a termékpalettán.

Olyan pletykákat is hallhattunk, miszerint a FaceID-val párhuzamosan visszajöhet a TouchID is, viszont szigorúan a kijelző alá építve. A konkurens vállalatoknál láthatunk ezen a téren szárnybontogatásokat, azonban finoman szólva sem kiforrott még a technológia. Ráadásul az ujjlenyomatolvasó szerelmeseinek van egy rossz hírünk: Gurman szerint csak 2021-ben várható az új megoldás. Minden bizonnyal egyre több pletyka és kép érkezik majd a jövő évi modellekről, amikről folyamatosan be fogunk számolni.

 

Forrás: https://imagazin.hu/koncepciokepeken-a-2020-as-iphone/

Szólj hozzá