2019. máj 30.

Mi lesz az új macOS neve? Tippelj!

írta: Tele a Tokom
Mi lesz az új macOS neve? Tippelj!

macos_cover-781x440.jpg

A bejegyzések alapján négy névre van a legnagyobb esély, persze nem 100%. Tippelj te is, akár csak a képek alapján!

2013-ban döntött úgy az Apple az OS X Mavericks bemutatásával, hogy az azóta macOS néven futó Mac operációs rendszerek nevét az addigi állatnevek helyett Kaliforniához köti. Így nem várhatunk nagy meglepetést a jövő heti WWDC bemutatón sem, a macOS 10.15 fantázianeve is ebbe sorba fog illeszkedni.

A MacRumorsnál még 2014-ben nagyobb kutatásba fogtak, hogy vajon milyen nevek jöhetnek szóba. Nem a földgömböt (Google Mapset) vették elő, inkább a papírmunkáknak jártak utána: felgöngyölítettek 19 olyan nevet, amit az Apple valamilyen alvállalataival bejegyzett, és számításba jöhet.

Ebből a 19-ból mára már sok elévült, vagy épp felhasználták korábbi verziókhoz. Mostanra 4 olyan név maradt a kalapban, ami még szóba jöhet. Képekkel illusztrálva (hátha nem lenne valaki vérprofi a kaliforniai helyszínekből) az alábbi opciók jöhetnek szóba:

Mammoth: a Mammoth-tavak és a Mammoth-hegy közkedvelt síelő hely a Sierra Nevada hegységben. Azért gondolják befutónak, mert ugyan még 2013 decemberében adták be a név levédéséhez a kérelmet, de csak most márciusban került publikálásra, és május 7-től szól az érvényessége. Persze lehet, hogy Cupertinóban csak már előre gondolkoznak egy mammut frissítésen…

Monterey: a nyugati part egyik közkedvelt üdülőhelye. Erre is 2013-ban adták be a kérvényt, és 2018-ban kapott rá engedélyt. Azonban 2021-ig bizonyítani kell az üzleti felhasználásának tényét, vagyis sokáig nem tarthatják talonban, ha fel akarják használni.

Rincon: Dél-Kalifornia egyik népszerű szörfölős partja. Ha idén augusztusig nem bizonyítja bejegyzője, hogy aktívan használja, a bejegyzés elveszik. Így itt most vagy soha (mármint, ha még egyszer be nem adják a kérvényt) a helyzet.

Skyline: a 35. számú állami utat (State Route 35) a helyiek Skyline Boulevard-ként nevezék. Festői szépségű országútról beszélünk nagy szintváltozásokkal. A kevés helyek egyike, ahonnan egyszerre látszódik a Csendes-óceán és a San Francisco-öböl. Ráadásul a Szilícium-völgyre is remek a kilátás. A bejegyző vállalatnak 2021-ig kell bizonyítania a használatot.

Persze a fentiek egyáltalán nem biztos befutók, simán lehet, hogy épp más névre esett a választás, amit csak jövő hétfő este tudhatunk meg. Tippelni viszont addig is lehet, ezért kíváncsiak vagyunk a te véleményedre is. Szerinted hogyan hívják majd a macOS 10.15-öt?

Forrás: https://imagazin.hu/mi-lesz-az-uj-macos-neve-tippelj/

Szólj hozzá