2019. júl 26.

Napenergia felhasználásával érnek az almák

írta: Tele a Tokom
Napenergia felhasználásával érnek az almák

Az Amazont és Targetet is maga mögé utasítva, az Apple lett Amerika legynagyobb napenergia fogyasztó vállalata. 

A SEIA (Solar Energy Industries Association) legújabb felmérése szerint az Apple a legnagyobb napenergia kapacitással rendelkező cég az USA-ban. A vállalat az elmúlt hét évben feküdt rá különösen a megújuló energiaforrások felhasznlására.

Minden erőforrást figyelembe véve, az Apple viszi a pálmát, 393 MW-nyi energia generálásra alkalmas napkollektor paneleivel. Ez pedig az első alkalom, hogy tech cég vezeti a listát.

A tavalyi év első helyezettje, az Amazon most a lista második helyét foglalja el és az Amazon Web Services működtetése miatt van létjogosultsága a tech listán is.

A második helyzett Amazon 329,8 MW, míg a harmadik Target 242,2 MW energia generálási kapacitással rendlekezik.

A világ vezető vállalatai egyre többet invesztálnak a tiszta és megújuló energiaforrásokba, úgy mint a napenergia, mert gazdaságilag is ez az egyik legkövetendőbb példa. A megújuló energiaforrások használata a vállalati szektorban egyre több jelentőséggel bír, mivel csak így tudnak harcolni a klímaváltozás ellen, fenntartható munkahelyeket teremteni és ösztönözni a helyi gazdaságot.

Ha egy globálisan is ismert és népszerű vállalat vagy brand kezd el tenni a környezetért, azt egyből az egész világ tudja és követendő példaként kezeli. Az Apple 2018-ban jelentette be, hogy teljes működését immár 100% megújuló energiából fedezi, és ennek érdekében Kaliforniaszerte, hatalmas napelem telepeket is létesítettek. Az Apple Park is egy a vállalat teljes egészében önfenntartó egységei közül.

 

Forrás: https://imagazin.hu/napenergia-felhasznalasaval-ernek-az-almak/

Szólj hozzá